donderdag 12 april 2018

sweater met strik

Het patroon van deze trui is van George & Ginger . Je kunt hem gratis krijgen als je hun facebook pagina en die van Sincerely Rylee liked. Een heel gedoe maar zeker de moeite waard (als je nog op FB zit natuurlijk ;) )
Ik vind het zowiezo leuk om patronen van over de grens te halen. Ik zit alleen vaak te stoeien met de maat maar deze zit precies goed. Ik heb een  size 10 genomen en hij zit precies. In een nederlandse maat zit ik normaal in 38 of S/M. De stof is een zomersweat stof van bij naaiplezier vandaan en is voor deze tijd van het jaar heerlijk warm (maar niet te) Alhoewel het vandaag behoorlijk koud is...
Ik had voor de strik eerst leuk mintgroen lint maar toen ik deze strikte (de halsboord zal al vast...) scheurde deze en kon ik dus alles uithalen. Helaas had ik de lockmachine gebruikt dus dat was een hele klus. Ik had via pinterest gelezen dat als je de draden aan het uiteinde ontwart en dan aan 1 van de 2 korte draadjes trekt je dan alles in 1 haal los kunt krijgen . Dat lukte op korte stukjes wel, maar heb uiteindelijk toch een klein schaartje erbij gepakt. (een beschrijving van de truc vind je hier)Geen opmerkingen:

Een reactie posten