vrijdag 16 februari 2018

Stichting Jurk

Hebben jullie al gehoord van stichting Jurk?? Ik kwam er via de fb pagina van Sofilantjes op. Iemand liet een jurk zien die zij voor deze stichting heeft gemaakt. De stichting koppelt als het ware  mensen die iets willen maken aan een  'opdracht' . De kleding gaat naar kinderen die het niet breed hebben .
Hierbij het vastgestelde bericht op hun pagina:

"Informatie (vastgezet bericht):
Stichting Jurk maakt kleding voor kinderen van 0-14 die zelden tot nooit nieuwe kleding kunnen kopen, laat staan iets voor henzelf gemaakt.
Kinderen (via een instantie) doen een wens (bv ik wil graag een roze jurk) en ik plaats dit met de maat erbij. Makers kunnen een wens kiezen.
Vanaf januari hebben diverse tehuizen aangegeven grotere aanvragen te doen. Ook de voedselbanken en enkele basisscholen hebben al aangegeven aanvragen te gaan doen.
Tot 8 januari ligt bij de meeste instanties overleg stil dus tot die tijd zullen er geen nieuwe aanvragen komen.
Er zijn aanvraaglijsten verzonden naar grotere aanvragers, deze hebben wel even de tijd nodig om ze in te vullen.
De aanvragen plaats ik voorlopig in deze groep (totdat we een website maker hebben gevonden en een website hebben).
Wanneer er een letter voor of achter het nummer van de aanvraag staat betekent dit dat het om hetzelfde tehuis gaat of om broertjes/zussen.
Wanneer iemand een wens/aanvraag oppakt krijg je een pb van mij met het adres.
In het bericht zal ik een ✔️ plaatsen wanneer de aanvraag is opgepakt. Dit voor het overzicht (bedankt voor de suggesties).
Wanneer je een aanvraag te groot of te ingewikkeld vind maar wel een deel kunt maken dan kan dat ook natuurlijk (bv wellicht kan je wel een blouse maken, maar geen jeans en een ander wel).
Tot nu toe hebben we nog geen sponsors voor stof en verzendkosten dus is dit nog voor eigen rekening. We zijn hier wel heel druk mee bezig.
Er is een gesprek geweest met een subsidiebureau dat de stichting helemaal zien zitten. Nu is de volgende stap de stichting officieel maken en de anbi status aanvragen. Hier gaat wel wat tijd overheen. Ondertussen kunnen we natuurlijk al wel aan de slag, maar nog zonder subsidie.
Stoffen kunnen naar mij gestuurd worden (stuur een pb) en deze verspreid ik weer.
Namen krijgen we doorgaans niet ivm privacy.
Wat ontzettend fijn dat jullie allemaal mee willen werken!! Kennen jullie nog meer makers? Ze zijn van harte welkom!
Meer makers en sponsors zijn natuurlijk van harte welkom!!"

Ik melde me aan voor een galajurk maat 146/152. Ik vond dat best spannend, want niet alle kinderen zijn even smal/breed. Ik koos voor tricot omdat dat eventueel lekker uitrekt.

 De bovenkant is de Montis van Sofilantjes en daaraan heb ik een mooie rok gestikt. Om het af te maken reeg ik nog een ketting/armband.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten